Grønnsakslasagne med tomat- og appelsinsalat
4.15 (78)
Under 50 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Hvetemel
- hvitløk
- malt muskatnøtt
- margarin
- salt
- solsikke-/rapsolje
Løk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
1 stk
Squash
1 stk
Sellerirot
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Grønne linser
285 g
Salt
Margarin
1 ss
Hvetemel
2 ss
Lettmelk
5 dl
Malt muskatnøtt
Salt
Lasagneplater
½-1 pakke
Parmesan
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Appelsin
1 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Noen oppskrifter er mer tidkrevende enn andre. Dette er en som tar noe lengre tid å lage, men den er verdt å vente på! Et triks er å lese gjennom oppskriften en gang eller to og finne frem ingredienser og utstyr før man starter matlagingen. Da går kokkeleringen litt lettere. Har du tomatpuré eller krydderurter på lur, må du gjerne tilsette dette i grønnsakssausen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell og kutt de andre grønnsakene i terninger. Skyll linsene i et dørslag.
Stek grønnsakene blanke i en kjele med olje. Tilsett hakkede tomater og linser. La grønnsakssausen småkoke i 5–10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Smelt margarin, visp inn hvetemel og spe med melk under omrøring. Kok forsiktig opp og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Det er viktig at du rører underveis, den har nemlig lett for å svi seg. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Finn frem en form som rommer omtrent 2–2,5 liter og smør den med litt olje. Legg grønnsakssaus, hvit saus og lasagneplater lagvis, 2–3 lag er nok. Riv over parmesan og sett formen i ovnen. Stek lasagnen i 15–20 minutter, til osten er lett gyllen.
Vask og tørk salaten. Kutt bort skallet på appelsinen og del den i fileter eller terninger. Del tomater i skiver. Bland alt sammen til en salat og press over appelsinsaft fra appelsinskallet.
Server grønnsakslasagne med salat ved siden av.
Lasagnen ryktes å være best dag nummer to. Ta restene med deg til lunsj eller varm dem opp som middag dagen etter. Lasagneplater som ikke er brukt kan fryses og brukes senere.
400 g
Salat
Energiinnhold: 340 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!