Hvit pizza med karamellisert rødløk, asparges og potetskiver
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bløtdyr·
- Sulfitt·
- Lupin·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Rødløk
1 stk
Crème fraîche
150 g
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Kinesisk hvitløk
1/4 stk
Kikerter
1 pakke
Fersk pizzadeig
1 pakke
Asparges
100 g
Potetkrydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Bakepotet
2 stk
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Jo tynnere potetskivene er, desto sprøere og bedre blir de!
Varm ovnen til 240 grader varmluft.
Skrell rødløk, kutt den i to og deretter i så tynne skiver som mulig. Smelt smør i en middels varm stekepanne, og stek løken til den begynner å få litt farge. Tilsett 1 ts sukker og 2 ss balsamico, og stek det videre til løken er karamellisert. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
Fjern de nederste 2 cm på hver asparges, og kutt aspargesene i skiver på skrå. Skyll potetene og kutt dem i så tynne skiver som mulig med en skarp kniv, en potetskreller eller et mandolinjern. Riv Grana Padano på et rivjern.
Hell laken av kikertene, og skyll kikertene i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken, og plukk bladene av oreganoen. Ha kikertene i et litermål, og kjør dem til en jevn masse med en stavmikser. Vend inn crème fraîche, grønnsaksbuljong, hvitløk og halvparten av oreganobladene. Smak til med salt, pepper og mer hvitløk om ønskelig.
Dryss mel på kjøkkenbenken, kjevla og hendene. Kjevle ut pizzadeigen, og ha den på et stekebrett med bakepapir. Spre den hvite sausen utover pizzabunnen med en slikkepott. Fordel først den karamelliserte rødløken, deretter aspargesskivene og potetskivene. Dryss til slutt revet Grana Padano på pizzaen. Drypp over litt olivenolje og krydre med potetkrydder. Stek pizzaen i ovnen i 12–15 minutter.
Grovhakk resten av oreganoen. Strø ruccola og oregano over pizzaen ved servering.
Server hvit pizza med karamellisert rødløk, asparges og potetskiver.
God middag!