Indisk kjøttdeigspyd med krydret erteris og blomkål

Indisk kjøttdeigspyd med krydret erteris og blomkål

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Karri
1 pakke
Grønne erter
125 g
Kjøttdeig
350 g
Egg
1 stk
(Egg)
Salt
½ ts
Garam masala-krydder
1 pakke
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Blomkål
1 stk
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Form kjøttdeigen til kjøttboller, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek kjøttbollene i ovnen ved 220 grader i 10–12 minutter. Stek blomkålen i stekepanne på middels varme til den er mør.

Gjør klar, og fyr opp grillen.
Legg grillspydene i vann i 5 minutter. Da vil de ikke ta fyr eller forkulle under grilling.
Kok risen som anvist på pakken. Ha karri og salt i vannet. Vend inn ertene når risen er ferdig. Sett på lokk, og la risen etterdampe i 5 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt og garam masala. Smak deg frem med krydderet, stek gjerne en prøvekake. Del deigen i 4–6 emner. Trykk emnene ut på grillspydene med hånden slik at de dekker jevnt nedover.
Kutt blomkålen i skiver på omtrent 1 cm, og pensle dem med olje.
Legg grillspydene på grillen, og grill dem til de er gylne og gjennomstekt. Når du kan dra pinnen lett ut, er spydene ferdige. Ha blomkålskivene på grillen samtidig som kjøttet og grill til skivene er møre. Krydre med salt og pepper.
Server kjøttspyd med krydret erteris, grillet blomkål og raita.
se tips
God middag!