Urtemarinert ytrefilet av svin med grovknuste poteter, brokkoli og brun sjysaus
Roede

Urtemarinert ytrefilet av svin med grovknuste poteter, brokkoli og brun sjysaus

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Marinert ytrefilet av svin
400 g
Olje
1 ss
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Margarin
1 ss
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek rødløken sammen med kjøttet. Brun kjøttet på alle sider. Sett i et steketermometer der kjøttet er på sitt tykkeste, og stek til det har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader, før du deler det i fine skiver.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker. 
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn margarin, potetkrydder, litt salt og pepper.
Del ytrefileten i mindre biffer à 2–3 cm. Forvarm en stekepanne med olje, og stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre dem med salt og pepper. Ha på brun saus og en skvett vann, og gi det et lite oppkok. Sett stekepannen til side, og dekk til med lokk. Kjøttet kan også helstekes (se tips).
Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Del løk i båter. Kok brokkolien og rødløken i 4–5 minutter, og hell av vannet.
Server urtemarinert ytrefilet av svin med grovknuste poteter, brokkoli og brun sjysaus.
125 g Saus: 2 ss Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!