Brosme i form med spinatsaus og stekte neper

Brosme i form med spinatsaus og stekte neper

4.17 (77)
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For en raskere rett, del nepen i strimler og ha den i formen. Nepen kan også grilles.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og sett klart en kjele til koking av neper.
    Kutt sjalottløk og gulrot i strimler. Skyll spinaten og tørk den på papir. Skrell nepen og del den i båter.
    Stek sjalottløk i olje i en liten kjele. Vend inn spinat, tilsett fløte og gi det et lite oppkok. Kjør sausen sammen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft.
    Skyll fisken og legg den i en ildfast form sammen med gulrot. Krydre fisken med salt og pepper. Fordel spinatsausen over, sett formen i ovnen og stek fisken i 10–15 minutter.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Kok nepebåtene i vann i 3 minutter og hell av vannet. Stek nepene gylne i smør og olje. Krydre med salt og pepper.
    Server brosme i form med spinatsaus, kokt jasminris, stekte neper og lime i båter.
    God middag!