Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Grønne bønner
1 pakke
Bifftomat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Restaurantsalat
1 pakke
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Hvitløk
1–2 fedd
Timian
4 stilk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Middagsyoghurt
150 g
Timian
2 stilk
Sitron
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan legge kyllingen i marinade i et par timer hvis du ønsker det. Kyllingkjøttet kan også grilles på grillen. For å få litt mer sødme i timianyoghurten, kan du tilsette ½ ts honning. Tilsett gjerne ristede kjerner som solsikke-, gresskar- eller pinjekjerner i denne retten.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønne bønner.
Kutt av endene på de grønne bønnene. Kok bønnene i 2 minutter. Stopp kokeprosessen i iskaldt vann.
Del tomaten i to og videre i skiver. Skjær paprika og rødløk i tynne strimler. Bland grønnsakene sammen med restaurantsalaten.
Tørk av kyllingkjøttet og krydre det med salt og pepper. Knus hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne med olje til medium pluss varme. Stek kyllingen sammen med knust hvitløk og timian i 3–5 minutter. Stek gjerne i to omganger og få en god bruning på kyllingen. La kyllingen hvile i 5 minutter.
Smak til middagsyoghurten med hakkede timianblader, sitronsaft, salt og pepper.
Tilsett kyllingkjøttet i salaten og server timianyoghurten ved siden av. Server gjerne grovt brød til.
1 Roedeporsjon
Kyllingsalat: 400 g
Middagsyoghurt: 2 ss
Kaloriinnhold: 325 kcal
400 g kyllingsalat Inkludert 1 stk brødskive: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!