Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Hoisinsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en versjon av den thailandske retten «larb», en salat med stekt, tørr og knust ris og kjøttdeig. Hvis du vil lage en autentisk versjon, stek risen i en tørr panne til den blir lysebrun, og knus den deretter helt fin i en morter eller i en kjøkkenmaskin før du steker den videre med resten av ingrediensene. Det smaker ekstra godt med både ingefær, sitrongress og fiskesaus i denne retten. Bruk gjerne én av posene med hoisinsaus i stekepannen, og én som saus når du har lagt alt i salatbladene.
Kok ris som anvist på pakken. Se tips.
Skrell og riv gulrøttene på den groveste delen på rivjernet. Finhakk rødløk. Kutt av nederste del på hjertesalaten. Vask og tørk hjertesalatbladene. Bruk gjerne en salatslynge.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og brun kjøttdeigen. Det er viktig at stekepannen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i små biter med stekespaden når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Tilsett gulrøtter, løk og kokt ris. Sett opp varmen og stek det sammen i 2–3 minutter før du tilsetter hoisinsaus og smaker til med lime, salt og pepper. Se tips. Stek alt sammen i 1–2 minutter før du serverer.
Server thaisalat med kjøttdeig og ris i hjertesalatblader.
God middag!