Asiatisk nudelsalat med soyaglasert kylling og mynte
Ny oppskrift
Under 25 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Brunt sukker/honning
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Risnudler
½–1 pakke
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Mynte
½–1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sesamfrø
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
250 g
Brunt sukker/honning
½ ss
Soyasaus
2 ss
Chiliflak
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt salte peanøtter stående i skapet, passer de godt inn i denne salaten.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av nudler. Kok nudler som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll med kaldt vann.
Skrell og finhakk rødløk. Kutt agurk og gulrøtter i tynne staver, bruk gjerne en mandolin om du har det. Skyll vårløk, og kutt den i tynne skiver. Grovhakk koriander - og mynteblader.
Del kyllingskivene i to eller tre avhengig av størrelse. Varm opp en stekepanne med olje, og brun kyllingen. Ha på brunt sukker, soyasaus og chiliflakes (disse er sterke). La kyllingen surre på middels varme til sukker og soya sitter godt rundt kyllingen. Smak til med grovkvernet pepper.
Vend sammen risnudler, grønnsaker, urter, glasert kylling, sesam- og chilisaus. Smak til med limesaft, soyasaus, chiliflakes, salt og pepper (se tips). Ha salaten over på et stort fat, dryss over sesamfrø og server.
God middag!