Kylling overlår med salvie, ovnsbakte poteter og rødvinssaus
4.26 (81)
Under 40 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg 1–2 salvieblader under skinnet på kyllingen. Da vil urtesmaken trekke mer inn i kjøttet. Vær dog klar over at salvie har en kraftig smak. Kyllingen kan også grilles mens potetene står i ovnen. Den trenger omtrent 3–5 minutter på hver side på direkte varme, og så 10–20 minutter på indirekte varme eller til den har en kjernetemperatur på 70–72 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tørk av kyllingen og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir eller i en stor ildfast form. Vend inn salt, pepper, salvie, sitronsaft og smør. Sett brettet i stekeovnen og stek kyllingen i 35 minutter. La den hvile i minst 5 minutter før servering (se tips).
Skyll potetene, del dem i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bland inn salt, pepper og olje. Sett brettet i ovnen og stek potetbåtene i 25-30 minutter.
Kutt bifftomat i skiver og legg skivene på en tallerken. Finhakk sjalottløk og strø den over. Fordel over olivenolje og eddik etter smak. Krydre med salt og pepper.
Sett over en liten kjele med lettsaltet vann. Kutt bønnene i begge ender. Kok bønnene i 2–3 minutter og sil av vannet.
Varm opp rødvinssausen. Rør underveis.
Server ovnsbakt kylling med poteter, grønne bønner, tomatsalat og rødvinssaus. Pynt gjerne med sitronbåter og fersk salvie.
Har du salvie igjen? Tørk den og bruk den i retter senere. Om du blander den med salt vil du få et smakfullt urtesalt som holder seg lenge.
God middag!