Grillet halloumi med tomatiserte grønnsaker
4.13 (86)
Under 35 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann eller grønnsaksbuljong
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rester av couscous kan brukes i en salat eller lignende. Belgvekster som bønner, erter og linser inneholder mye protein, stivelse og fiber, samt næringsstoffer som jern, kalium, folat og sink. Husk å skylle hermetiske erter og bønner før du tilsetter det i maten.
Kok opp vann eller buljong, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Smak eventuelt til med litt salt.
Grovhakk rødløk, skjær squash i terninger og del aprikoser i to. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Skyll kikertene og la dem renne av seg i en sil.
Varm opp olje i en kjele eller stekepanne med høye kanter. Stek løk, hvitløk, ingefær, chili og kebabkrydder til løken er myk og blank.
Tilsett kikerter, hakkede tomater, squash og aprikoser. La grønnsaksgryten småkoke i 5–10 minutter. Smak til med kebabkrydder, salt og pepper.
Del halloumi i 1–2 cm tykke skiver. Grill eller stek halloumiskivene til de er gylne på begge sider. Del eventuelt bitene mer opp etter steking.
Strø finhakket bladpersille over tomatgrønnsakene og server couscous og halloumi ved siden av.
Middagsrester? Ta vare på eventuelle rester i en matboks. Disse kan du for eksempel spise til lunsj dagen etter. Du kan også spe ut grønsaksgryten med kraft og lage en grønnsakssuppe. Stek terninger av halloumi og server dem ved siden av. Stekt eller grillet halloumi er et spennende tilbehør til grillmat eller i salater.
300 g
Kokt couscous: 100 g
Stekt halloumi: 40 g
Kaloriinnhold: 420 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!