Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan godt marinere kyllingfiletene om du har tid. Finhakk hvitløk og ferske eller tørkede urter. Bland det sammen med olivenolje og limesaft, og ha alt i en plastpose eller bolle. La filetene marinere i en times tid eller frem til grillen er klar. Ønsker du mer metning til denne retten, passer stekte poteter eller søtpoteter godt. Del da potetene i båter eller skiver og vend inn olje, salt og pepper. Bak potetene møre på 220 grader varmluft. Det tar omtrent 25 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Les gjerne gjennom hele oppskriften med en gang, da går matlagingen raskere (se tips).
Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får to halve kyllingfileter. Da går stekingen raskere. Pensle kyllingen med olje og krydre den med salt og pepper.
Finhakk tomat, koriander og vårløk. Ha grønnsakene i en skål og smak til med limesaft, salt og pepper. Skyll hjertesalaten og tørk den med papir. Skjær den i strimler og bland den sammen med tomatblandingen rett før servering.
Stek eller grill kyllingfiletene i 3–4 minutter på hver side. La kyllingen hvile i noen minutter før servering. Kyllingen kan holdes varm i stekeovnen eller på indirektevarme.
Varm hamburgerbrødene i et par minutter på grillen eller i ovnen.
Server kyllingfilet med hamburgerbrød, salat og tomatsalsa ved siden av.
Middagsrester? Ta vare på restene til en rask lunsj dagen etter.
Kyllingfilet: 150 g
Hamburgerbrød: 1 stk
Tomatsalsa: 2 ss
Salat og grønnsaker:
Kaloriinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!