Lange med brokkoli og purre, servert med couscous

Lange med brokkoli og purre, servert med couscous

3.95 (350)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • kyllingbuljong/vann
  • salt
  • sitronskall
  • smør
Langefilet
400 g
(Fisk)
Brokkoli
½ stk
Purre
½ stk
Rød paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Extra virgin olivenolje
1 dl
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½ stk
Salt
Sitronsaft
½ stk
Couscous
1,5 dl
Kyllingbuljong/vann
2 dl
Smør
1 ss
Sitronskall
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mål opp vann. Ha vann og en terning med kyllingbujong i en kjele. Sett kjelen på stekeplaten med lokket på. Kok opp vannet, skru av varmen og hell couscousen i kjelen. Rør forsiktig én gang, sett på lokket igjen og la couscousen hvile i 6 minutter. Tar du tiden? Nå kan du røre forsiktig med en gaffel.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Del den i serveringsstykker.
Del den hvite delen av purren i to på langs og skyll den godt. Del purren i grove biter à 2 cm. Skjær av den groveste delen av stilken på brokkolien. Del brokkolien i buketter, men behold stilken på. Kutt paprika i store terninger. Finhakk hvitløk og chili.
Bland sammen passata, olivenolje, hvitløk og ønsket mengde chili. Ha alle grønnsakene i en ildfast form, hell over tomatsausblandingen og bland godt. Dryss over salt og kvernet pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i 5 minutter.
Ta formen ut av ovnen og legg i fiskestykkene. Klem over sitronsaft og dryss litt salt og pepper på fisken. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i 8–10 minutter.
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter (se tips). Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Riv sitronskall på den fine delen av rivjernet og bland det inn i couscousen. Smak eventuelt til med litt salt.
Server lange med bakte grønnsaker og couscous.
«COUSCOUS»: Couscous er laget av den innerste og hardeste delen, semulen, av hvetekjernen, gjerne fra durumhvete. Couscous er rundt 1 mm store gryn og består av semulegryn rullet i hvetemel. Grynene trekkes i kokende vann som gjerne er tilsatt kjøttkraft og forskjellige typer krydder. Grynene har en lang lagerevne og er svært enkle å tilberede. Couscous serveres ofte som tilbehør i nord-afrikansk mat og er nasjonalretten i Marokko. Da serveres couscousen som en hel rett bestående av lammekjøtt, grønnsaker og kikerter i tillegg til couscous.
Fiskeretten kan fint lages på grillen. Gjør som over, men ha fisk og grønnsaker i en aluminiumsform eller pakk fisk og grønnsaker i folie. Grill på direkte varme til fisken er gjennomstekt.
Ønsker du en løsere couscous kan du tilsette 1 dl mer væske. En god neve med rosiner og mandelflan passer også perfekt inn her.
God middag!