Kremet pastasalat med skinke

Kremet pastasalat med skinke

4.04 (452)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Brød og smør
  • extra virgin olivenolje
  • salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finn frem et skjærebrett og en kniv. Del purren i to på langs og skyll den godt så det ikke er noe jord igjen. Kutt purren i så tynne skiver du klarer. Legg purreskivene i en bolle med iskaldt vann i 5 minutter. Det gjør at den blir litt mildere og sprø og god.

Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter.
Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av koketiden. Eventuelt kan du koke brokkolien i en egen kjele.
Del purren i to på langs og skyll den godt. Kutt den i tynne skiver og legg skivene i en bolle med iskaldt vann i 5 minutter. Det gjør at purren blir litt mildere og samtidig sprø og god.
Bland sammen rømmekolle og sweet chilisaus. Smak deg frem til passende styrke for familien.
Del cherrytomatene i to. Ha skinke og alle grønnsakene i hver sin skål slik at alle kan blande sammen sin egen pastasalat. Du kan også blande sammen grønnsaker, skinke og pasta, og toppe det hele med rømmedressing (se tips).
Server pastasalat med godt brød og smør (se tips).
Varm opp en stekepanne med olje og stek skinke, brokkoli, purre og cherrytomater til alt er gyllent og mørt. Smak til med salt, pepper og gjerne litt hvitløk og chili. Server de varme grønnsakene sammen med pasta og rømmesaus. Ha brødskivene i en brødrister eller stek dem lett i ovnen. Del et hvitløksfedd i to og gni det lett over skivene. Smør på smør mens brødet fortsatt er varmt. Vips, så har du deilige hvitløksbrød.
God middag!