Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Kutt skallet av ananasen og kutt den deretter i terninger. Ha ananasen i en bolle sammen tomater i terninger, løk, chili og koriander. Rør godt.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann til kjøttet.
Del potetene i tynne skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Om du har et favorittkrydder kan du ha på det også. Sett stekebrettet i ovnen og stek potetene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10–15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv svinekjøttet i strimler. Sett det strimlede kjøttet i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell ananasen. Kutt ananas og tomat i terninger. Finhakk rødløk, chili og koriander. Tilpass mengden chili til din familie. Ha alt i en bolle og bland det sammen med olivenolje, salt og pepper (se tips).
Ha salaten i en bolle og varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter til de er litt gylne.
Lag pulled pork-burger med brød, aioli, salat, kjøtt og ananassalsa. Server potetene ved siden av.
«ANANAS»: Den tropiske frukten ananas kom til Europa med Columbus. Frukten vokser på en stengel omkranset av en bladrosett og høstes hele året. Den kombinerte sødmen og syrligheten du finner i ananas gjør at den er veldig anvendelig. Frukten brukes mye i det asiatiske, indiske og meksikanske kjøkken for å fremheve kryddersmaken i sterk mat. Ananas inneholder et plantestoff som heter bromelain. Dette er et proteinspaltende enzym som er effektivt til mørning av kjøtt. Så neste gang du ønsker en ordentlig mør biff, la den ligge i ananasjuice i minimum en time før du steker den. Nå som sommeren er i anmarsj er ananas på grillen en ting som bør prøves. Server varm ananas med et dryss salt og chili som tilbehør til svinekjøtt eller med en kule vaniljeis.
Ta kjøttet ut av posen og grill det lett på alle sider. Riv det fra hverandre og ha det over i en aluminiumsform. Grill det videre til det er gjennomvarmt. Varm hamburgerbrødene forsiktig på grillen.
For litt ekstra futt i salsaen, ha i noen dråper tabasko. Smak deg frem til den styrken som passer for deg og din familie.
God middag!