Bacalao med røkt torsk, oliven og persille

Bacalao med røkt torsk, oliven og persille

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker/honning
  • vann
Poteter
400 g
Løk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
2 ss
Vann
1–2 dl
Oliven
1 pakke
Sukker/honning
½ ts
Røkt torskefilet
375 g
(Fisk)
Kruspersille
1 bunt
Olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet, via en fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett «torsk». For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.

Kok opp vann i to kjeler til både potet og torsk. 
Kutt poteter, løk og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk.
Kok potetskivene nesten møre i omtrent 10 minutter, hell av vannet, og la potetene dampe litt av seg. Ha torsken i den andre kjelen, og la den trekke i 10 minutter. Ta torsken ut av vannet etter 10 minutter, ta av skinnet og del den i biter. 
Stek løk, paprika, chili og hvitløk blankt i en stor kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og fres videre i 2 minutter. Ha i hakkede tomater, vann og oliven. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Juster sausen med litt vann. Rør de kokte potetene inn i tomatsausen. Smak til med en klype sukker, salt og pepper.
Trykk fiskebitene litt ned i sausen som småkoker, og la det småkoke sammen i 2–3 minutter. 
Skyll persillen, og rist av vannet. Finhakk persillen, og strø den over retten ved servering.
Server bacalao med røkt torsk, poteter, grønnsaker og oliven. Ha over litt olivenolje og nykvernet pepper.
God middag!