Gresk stifado med kjøttdeig, poteter og salat med fetaost og tomater

Gresk stifado med kjøttdeig, poteter og salat med fetaost og tomater

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Kanel
  • laurbærblad (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
2 ss
Vann
2 dl
Oksebuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Laurbærblad (kan sløyfes)
2 stk
Kanel
½ ts
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vil du ha mer syre og dybde i retten kan du tilsette en skvett rødvin. Krydder som vil heve smaken er nellik, revet muskatnøtt og oregano. Bruk gjerne hel kanel, den kan fjerne underveis om du synes gryta har fått nok smak. Om du ikke har hel kanel, du fint tilsette litt malt kanel. Hvis du heller vil lage potetmos av potetene, passer det godt til.

Kok opp en kjele med vann til poteter. Del potetene i to. Kok potetene i omtrent 10–15 minutter. Hell av vannet, og la potetene dampe litt av seg. Vend potetene inn i gryten, eller server dem ved siden av.
Skrell gulrøttene, og dem del i terninger. Del en 1 og ½ rødløk i båter (½ rødløk i strimler til salaten), og finhakk hvitløk.
Varm opp en vid kjele til medium til høy varme, og ha olje og brun kjøttet. Det er viktig at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre det med salt og pepper.
Stek gulrotterningene, rødløk og hvitløk blankt sammen kjøttet. Ha på tomatpuré, og la den steke med i et par minutter. Hell på hakkede tomater, vann og buljong. Har du kanel og laurbærblad, tilsetter du dette (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, lenger om du har tid. Vend inn potetene mot slutten. Smak til med salt, pepper og litt sukker. 
Kutt tomat i terninger, og rødløk i tynne skiver. Skyll og tørk hjertesalaten, og del den i strimler. Bland sammen salaten i en salatbolle, og riv over fetaosten. Ha litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper over salaten før servering.
Server gresk stifado med poteter og salat med fetaost og tomater. Opa!
God middag!