Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- tørket rosmarin
- tørket timian
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været er på topp og sola skinner, kan du grille kyllinglårene. Begynn da med å grille dem på høy varme i 2–3 minutter på hver side. Flytt dem deretter over på indirekte varme til de er gjennomstekt.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Ha på olje, rosmarin, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på potetene underveis for å få en jevnere steking.
Legg kyllingklubbene på et oljet stekebrett. Gni dem inn med smør, soyasaus, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter. Det lønner seg å vende litt på kyllingen halvveis i stekingen. Øs gjerne over soya- og stekesjyen med en stor skje. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader når kyllingen er ferdig.
Skrell gulroten og del den i staver. Ha gulrotstavene i en kjele, dekk til med lettsaltet vann og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha på olivenolje, balsamico, timian, salt og pepper.
Varm forsiktig opp soppsausen i en kjele og smak til med salt og pepper. Bruk gjerne stekesjyen fra kyllingen for å heve smaken.
Finsnitt isbergsalaten og vend inn gulroten med oljedressingen på.
Server kylling med salat, soppsaus og ovnsbakte poteter.
God middag!