Grillet svinekam med fransk potetsalat

Grillet svinekam med fransk potetsalat

4 (248)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Dijonsennep eller annen sennep
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • Litt salt
    • smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om været ikke er i grillhumør, stek kotelettene i pannen og sett dem i ovnen mens du forbereder resten av middagen. La dem stå i ovnen i omtrent 15–20 minutter.

    Vask mandelpotetene godt, men behold skallet på. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i potetene. Kok potetene i omtrent 15–20 minutter. Hell av vannet, ha potetene tilbake i kjelen og dekk til med et lokk frem til servering.
    Pensle svinekammen med litt olje og legg den på grillen eller i en middels varm stekepanne. Stek skivene gylne på begge sider. Smør på BBQ-saus med baksiden av en skje når de er ferdigstekt. La kjøttet hvile i 5–6 minutter før servering (se tips).
    Del potetene i to eller fire når de er ferdig kokt og kjøl dem litt ned.
    Kok opp 3 dl vann med litt salt i en kjele. Del pak choi i strimler, gulrot i skiver og sjalottløk i båter. Damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter. Hell av vannet, vend inn en klatt smør og smak til med litt salt og pepper.
    Pisk sammen olivenolje, sennep, eddik, salt og pepper i en bolle og bland de sammen med mandelpotetene.
    Server grillet svinekam med pak choi, gulrot og fransk potetsalat.
    God middag!