Pasta med varmrøkt laks og norsk asparges fra Hvasser

Pasta med varmrøkt laks og norsk asparges fra Hvasser

4.19 (359)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje eller smør
    • salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Knekk forsiktig av den nederste delen av aspargesen og kast den. Skrell aspargesstilken forsiktig med en gulrotskreller. Del hver asparges i tre biter. Aspargesen trenger bare å kokes i 1 minutt. Ha den derfor i vannet sammen med pastaen når pasten er nesten ferdig. Husk å ta tiden.

    Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og asparges. Varm også opp en kjele med vann til koking av egg.
    Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Knekk av den nederste delen på aspargesene der de knekker naturlig. Skrell stilkene. Del aspargesene i tre og la dem koke med pastaen det siste minuttet. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
    Kok eggene i 8–10 minutter, kjøl dem ned i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
    Kutt rødløk og paprika i tynne skiver. Bland løkskiver og paprika inn i pastaen. Del opp laksen i biter og vend den forsiktig inn.
    Smak til pastasalaten med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Pass på saltmengden ettersom laksen er litt salt fra før av.
    Finhakk dill og bland den inn i rømmen. Smak til med salt og pepper. Server dressingen ved siden av (se tips).
    Pynt salaten med dill og kokt egg.
    «ASPARGES»: Grønn asparges er en svært allsidig grønnsak. Den kan stekes, grilles, kokes eller dampes, avhengig av hva du vil bruke den til. Grønn og hvit asparges er i utgangspunktet samme plante. Forskjellen er at grønn asparges gror over bakken, mens hvit asparges gror under. Den grønne har en mildere smak og trenger mindre koketid enn den hvite. Man har funnet spor av asparges så langt tilbake som til romertiden. I dag dyrkes den i store deler av verden, også i Norge. Aspargesen kan vokse hele 10 cm på en dag!
    Pensle aspargesene med olje og grill dem møre. Ha på litt salt når de er ferdige. Laksen kan lunes litt på grillen om du ønsker det. Legg den da på skinnsiden på indirekte varme i omtrent 5 minutter.
    God middag!