Middagssalat med skinkestek og karrisaus

Middagssalat med skinkestek og karrisaus

4 (314)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. litt peanøtter/sesamfrø
    • karri
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Finn frem skjærebrett og kniv. Kutt salat og paprika i strimler, og rødløk og gulrot i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle.

    Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Legg skinkesteken i en ildfast form og dekk med folie. Sett formen i ovnen og varm skinkesteken i omtrent 10 minutter. Den smaker også godt kald, som er et fint alternativ om du har knapt med tid.
    Rens og vask grønnsakene. Kutt salat og paprika i strimler, og gulrot og rødløk i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle.
    Bland sammen aioli og karri.
    Legg skiver av skinkestek på et fat og legg salaten på toppen. Dryss gjerne over litt sesamfrø eller peanøtter om du ønsker. Bland sammen soyasaus, olje og sitron. Hell dressingen over salaten ved servering.
    Server middagssalat med skinkestek, ris og karrisaus.
    Varm skinkesteken forsiktig på indirekte varme i 4–5 minutter.
    Hvis du ønsker en større følelse av varmmat, kan du woksteke paprika, gulrot og rødløk. Du kan også blande inn litt sweet chilisaus når du steker grønnsakene. Bruk en ostehøvel for å lage fine skiver av gulrot.
    God middag!