Vestindisk kylling med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Lime
1 stk
Mangochutney
1 glass
Garam masala
1 pakke
Poteter
400 g
Røde cherrytomater
250 g
Gule cherrytomater
250 g
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vestindia er det området i Karibia og Nord-Atlanteren som har hentet mye matinpirasjon fra Afrika og Europa, og dermed har smaker som spisskum, ingefær, kanel og mango. Denne retten kan du forresten toppe med koriander, om du har!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18–20 minutter.
Skrell rødløken, og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet og litt olje i en skål, og smak til med saft fra halve limen. Kutt resten av limen i båter før servering. Gni mangochutneyblandingen på kyllingbitene. Stek formen i ovnen under potetene i 15–18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering.
God middag!