Vestindisk kylling med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Vestindisk kylling med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Overlår av kylling med black garlic-marinade
    500 g
    Lime
    1 stk
    Mangochutney
    1 glass
    Garam masala
    1 pakke
    Poteter
    400 g
    Røde cherrytomater
    250 g
    Gule cherrytomater
    250 g
    Rødløk
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vestindia er det området i Karibia og Nord-Atlanteren som har hentet mye matinpirasjon fra Afrika og Europa, og dermed har smaker som spisskum, ingefær, kanel og mango. Denne retten kan du forresten toppe med koriander, om du har!

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
    Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18–20 minutter.
    Skrell rødløken, og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet og litt olje i en skål, og smak til med saft fra halve limen. Kutt resten av limen i båter før servering. Gni mangochutneyblandingen på kyllingbitene. Stek formen i ovnen under potetene i 15–18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering.
    God middag!