Ovnsbakt laks med hvitvinssaus og brokkoli
Roede

Ovnsbakt laks med hvitvinssaus og brokkoli

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
350 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Kruspersille
1 bunt
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
½–1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan også stekes. Ha litt sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skyll og tørk lett av fisken. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen, og sett formen i stekeovnen. Stek fisken i 10–12 minutter. 
Skrell og kutt gulrøtter i to på langs, og videre i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i totalt 5 minutter. Tilsett brokkolien når det har gått 2 minutter.
Skyll kruspersille i rennende vann, og rist av vannet. Grovhakk persillen, og strø den over formen ved servering.
Server ovnsbakt laks med hvitvinssaus, kokte poteter, brokkoli, gulrot og persille.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.   For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!