Kjøttdeig shawarma med kikertpuré og pita
Ny oppskrift
Under 20 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Om dere har mulighet til det kan dere kanskje sitte ute. Finn en mugge og fyll den med kaldt vann og gjerne noen sitronskiver.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Stek kjøttdeigen i en forvarmet stekepanne med olje. Ha på ønsket mengde krydder. Tilsett vann og la det koke inn.
Varm forsiktig opp kikertpuréen i en liten kjele. Vær veldig forsiktig, puréen brenner seg fort. Du kan eventuelt varme den opp i vannbad eller servere den kald.
Kutt tomaten i biter. Ha tomat, salat og mais i hver sine skåler.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Fyll pitabrødene med kjøtt, grønnsaker, middagsyoghurt og kikertpuré (se tips).
Bland litt revet agurk inn i yoghurten og smak til med finhakket hvitløk, sitron, salt og pepper.
God middag!