Skinkepai med hjertesalat

Skinkepai med hjertesalat

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Olje
1 ss
Blomkål
½ stk
Gul løk
½ stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Bakepotet
1 stk
Fiskekrydder
½-1 pakke
(Sennep)
Egg
4 stk
(Egg)
Melk
2.5 dl
Hjertesalat
1 stk
Klasetomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en rett som tar litt tid, så den kan gjerne lages klar en dag med god tid. Bytt ut litt av melken i eggeblandingen med fløte, om du har. Ta vare på rester til lunsj!

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form som er 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje. 
Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned og inntil og opp langs kantene av formen. Prikk bunnen med en gaffel, dette hindrer at deigen eser under steking (se tips). Forstek paiformen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter. 
Del blomkål i små buketter. Finhakk løk. Skrell bakepoteten, og riv den på den groveste delen på rivjernet. Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek potet og løk til løken blir blank. Vend inn kokt skinke, blomkål og fiskekrydder, og stek det hele i ytterligere 2–3 minutter. 
Visp sammen egg, melk, salt og pepper (se tips).
Fordel skinke og blomkålblandingen i den forstekte bunnen. Hell på eggeblandingen. Skru ned til 200 grader varmluft. Stek paien i omtrent 15–20 minutter, eller til den er fast og har satt seg i midten. 
Skyll og tørk salaten. Riv eller kutt den i mindre biter. Kutt tomat i terninger. Vend det sammen i en salatbolle. Drypp over en god olivenolje.
Server skinke- og blomkålpai med hjertesalat.
God middag!