Grillet kyllingbryst med bakte poteter og ananassalsa
4.07 (68)
Under 40 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan gjerne krydres med paprikapulver, cumin, timian, parmesan, smør eller knuste hvitløksfedd. Kanskje du har rester av en av våre krydderblandinger i skapet som kan brukes? Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 10–15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Fyr opp grillen og varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene godt og del dem i to på langs. Legg halvdelene med kuttflaten ned. Skjær hver potet i tynne skiver, men ikke helt gjennom. De skal henge sammen i bunnen som en hasselbackpotet. Et tips er å legge en tresleiv bak poteten. Da får du et jevnere kutt uten å kutte helt gjennom.
Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Krydre dem med olje, salt og pepper (se tips). Sett brettet i ovnen og bak potetene møre. Det tar omtrent 30–35 minutter.
Tørk av kyllingbrystene med papir. Krydre dem med salt og pepper.
Grill kyllingen på direkte varme. Først med skinnsiden ned, og deretter på kjøttsiden. Legg kyllingen over på indirekte varme og grill videre i 10–15 minutter (se tips).
Brun av kyllingbrystene i en forvarmet stekepanne med olje. Legg dem over på stekebrettet sammen med potetene de siste 8–12 minuttene. Tiden de trenger i ovnen er avhengig av størrelsen på filetene og hvor godt de er brunet. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før servering.
Skjær bort skallet og stilken på ananasen. Del ananasen i terninger. Finhakk vårløk, koriander og chili. Vend alt sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server grillet kylling med bakte poteter, ananassalsa og aioli.
God middag!