Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk

Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Fish sauce (kan sløyfes)
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Basmatiris
    350 g
    Vann
    8 dl
    Salt
    ts
    Tom kha gai-base
    1 pose
    Sjampinjong
    1 pakke
    Grønne bønner
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Fish sauce (kan sløyfes)
    2 ss
    Soyasaus
    2 ss
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ønsker du en suppe som er litt mer spicy, hakk ½–1 chili og la den koke med fra start. Eventuelt kan du smake til med sambal olek, tørket chili eller en annen type chili. Du kan velge å sløyfe stekingen av kyllingen og heller varme den opp i suppen.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 14 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend rundt rett før servering.
    Ha suppebasen i en kjele og kok opp. Del sjampinjong i fire og bønner i to. Tilsett sjampinjong i suppen og la det småkoke i 5–10 minutter. Mens suppen koker, fres kyllingen i en varm stekepanne med litt olje i 3–4 minutter til den får litt farge. Ha kyllingen over i suppen. Tilsett grønne bønner og kok i 2 minutter. Smak til med limesaft, fish sauce og soyasaus. Dryss over hakket koriander.
    Server tom kha gai med basmatiris.
    God middag!