Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Fish sauce (kan sløyfes)
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Basmatiris
350 g
Vann
8 dl
Salt
ts
Tom kha gai-base
1 pose
Sjampinjong
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Fish sauce (kan sløyfes)
2 ss
Soyasaus
2 ss
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en suppe som er litt mer spicy, hakk ½–1 chili og la den koke med fra start. Eventuelt kan du smake til med sambal olek, tørket chili eller en annen type chili. Du kan velge å sløyfe stekingen av kyllingen og heller varme den opp i suppen.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 14 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend rundt rett før servering.
Ha suppebasen i en kjele og kok opp. Del sjampinjong i fire og bønner i to. Tilsett sjampinjong i suppen og la det småkoke i 5–10 minutter. Mens suppen koker, fres kyllingen i en varm stekepanne med litt olje i 3–4 minutter til den får litt farge. Ha kyllingen over i suppen. Tilsett grønne bønner og kok i 2 minutter. Smak til med limesaft, fish sauce og soyasaus. Dryss over hakket koriander.
Server tom kha gai med basmatiris.
God middag!