Hjemmelagde kjøttkaker i fløtesaus med poteter, ertestuing og tyttebær

Hjemmelagde kjøttkaker i fløtesaus med poteter, ertestuing og tyttebær

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Lettmelk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Ertestuing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
½ pakke
Panko
¼–½ pakke
(Soya, Hvete)
Salt
¼–½ ts
Lettmelk
½ dl
Fløtesaus
220 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake slik at du kan justere mengden krydder. Du må gjerne ha litt dijonsennep i sausen for mer smak.

Sett over poteter til koking, og kok dem møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Skrell gulrøtter, og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 10 minuttene. Hell av vannet, og vend grønnsakene i litt smør.
Kok opp en stor kjele med vann til ertestuing. Legg posen med ertestuing i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Finhakk løk. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn løk, kjøttkakekrydder, panko og ¼–½ ts salt. Spe på med ½ desiliter melk, litt og litt, til du har en jevn deig. Form deigen til runde kjøttkaker (se tips).
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek kjøttkakene til at de får en jevn stekeskorpe på alle sider. Ha fløtessaus i stekepannen, og la kjøttkakene koke i sausen under lokk i 5–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Tilsett litt vann, om sausen skulle bli for tykk. 
Løft posen med ertestuing opp av vannet med en hulløse eller en klype, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha ertestuingen forsiktig over i et serveringsfat. Smak til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker i fløtesaus med poteter, ertestuing og tyttebær.
God middag!