Røkt svinekam med persillebakte rotgrønnsaker og brun saus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Kålrot
1 bit
Kruspersille
1 pakke
Røkt svinekam uten ben
350 g
Brun saus
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en rotmos av grønnsakene. Kok gulrøtter, kålrot og skrelte poteter møre, hell av vannet og bruk en stapper til å knuse det hele. Ha i en god klatt smør, en skvett fløte eller melk, og smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
(Se tips.) Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøtter og kålrot. Skyll og hakk persille. Ha grønnsakene i en ildfast form, vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn persille når det er 5 minutter igjen av steketiden.
Varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje. Stek svinekammen på begge sider, ha på brun saus, og kok opp. La svinekammen trekke i sausen i 5–6 minutter. Eventuelt kan sausen kokes opp i en liten kjele ved siden av
Server røkt svinekam med persillebakte rotgrønnsaker, kokte poteter og brun saus.
God middag!