Røkt svinekam med persillebakte rotgrønnsaker og brun saus

Røkt svinekam med persillebakte rotgrønnsaker og brun saus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Kålrot
1 bit
Kruspersille
1 pakke
Røkt svinekam uten ben
350 g
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en rotmos av grønnsakene. Kok gulrøtter, kålrot og skrelte poteter møre, hell av vannet og bruk en stapper til å knuse det hele. Ha i en god klatt smør, en skvett fløte eller melk, og smak til med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
(Se tips.) Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøtter og kålrot. Skyll og hakk persille. Ha grønnsakene i en ildfast form, vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn persille når det er 5 minutter igjen av steketiden. 
Varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje. Stek svinekammen på begge sider, ha på brun saus, og kok opp. La svinekammen trekke i sausen i 5–6 minutter. Eventuelt kan sausen kokes opp i en liten kjele ved siden av
Server røkt svinekam med persillebakte rotgrønnsaker, kokte poteter og brun saus. 
God middag!