Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
Poteter
500 g
Litt salt
Fiskekaker
480 g
Solsikke-/rapsolje eller smør
2 ss
Brokkoli
½ stk
Blomkål
½ stk
Litt salt
Aioli
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt vann i den ildfaste formen når du varmer fiskekakene. Har du et egg og litt smør til overs kan du koke egget, finhakke det og blande det inn i smeltet smør. Vips, nå har du eggesmør!
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter. Sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål og brokkoli.
Smør en ildfast form med smør eller olje og legg i fiskekakene. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15 minutter.
Del blomkål og brokkoli i buketter. Skrell og del brokkolistilken i staver. Kok brokkoli og blomkål i 3–5 minutter.
Server fiskekaker med poteter, blomkål, brokkoli og aioli.
God middag!