Pasta Linguine med kremet kjøttsaus og erter

Pasta Linguine med kremet kjøttsaus og erter

4.09 (227)
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Linguine
250 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje
Erter
125 g
Rødløk
½ stk
Blomkål
½ stk
Kjøttdeig av svin og storfe
250 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Rømmemiks
1 pakke
(Laktose)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du et favorittkrydder i skuffen? Timian, rosmarin eller basilikum passer bra til denne retten.

Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Pastaen skal kokes al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–10 minutter. Når det gjenstår ett minutt av koketiden, ha ertene oppi kjelen med pastaen. Når ertene og pastaen er ferdig kokt, hell av vannet i et dørslag. Ha alt tilbake i den tomme kjelen, og ringle olje over maten.
Skjær løk i skiver og blomkål i små buketter. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek kjøttdeigen i et par omganger og ha den over på en tallerken. I pannen du brukte til kjøttet, stek løken i olje til den er blank. Tilsett blomkålbuketter og la dem steke med til de har fått litt farge. Rør godt sammen, tilsett rømmemiks og la det hele småkoke i 5 minutter. Tilsett kjøttdeigen og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper.
Server pasta med erter og kjøttdeig med kremet saus.
God middag!