Pestobakt laks med potet og spinatsalat

Pestobakt laks med potet og spinatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Klasetomat
1 stk
Sitron
½-1 stk
Olivenolje
2 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Grønn pesto
½ glass
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du har et steketermometer, kan du gjerne bruke det når du baker laksen. Sett termometeret i den tykkeste delen av fisken. Når kjernetemperaturen er på 48–54 grader, er laksen fortsatt rosa i kjernen. Husk at temperaturen vil stige noe etter at du tar fisken ut av ovnen.

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, og la dem trekke i omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet, og del potetene i to eller fire, avhengig av størrelse.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene over i en smurt ildfast form. Fordel pestoen jevnt utover fiskestykkene. Bak fisken i stekeovnen 8–10 minutter (se tips). Laksen blir saftigst med en lett rosa kjerne, men hvis du ikke er så glad i det, kan du gjennomsteke den.
Skyll spinaten, skrell og finhakk sjalottløk, og kutt tomat i terninger. Vend sammen poteter, spinat, sjalottløk, tomat, olivenolje, sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
Server pestobakt laks med potet og spinatsalat.
God middag!