To sorter pølser med dampet nykål og mandelpoteter
3.96 (268)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Mandelpoteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Crème fraîche
½ pakke
Kruspersille
½ pakke
Sitron
½ stk
Salt
Nykål
1 stk
Salt
Smør
3 ss
Godtlevertpølser
200 g
Jægerpølse
240 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem en bolle og en miksmaster. Ha crème fraîche, hakket persille og finhakket hvitløk i bollen. Pisk ingrediensene sammen til du får en deilig krem. Klem oppi litt sitronsaft og rør forsiktig.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til damping av kål.
Vask potetene og legg dem hele i en ildfast form. Dersom potetene er litt store, del dem i to. Ha på olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gyldne og møre. Dette tar ca 20–25 minutter.
Hakk persille. Ha crème fraîche og persille i en bolle og pisk til crème fraîchen er luftig. Vend inn saften av en halv sitron og sett urtekremen kaldt frem til servering (se tips).
Del kålen i båter gjennom stilkfestet og damp den i 5–8 minutter. Løft kålen ut av vannet og ha på en god klatt med smør.
Snitt pølsene forsiktig på begge sider. Varm opp en stekepanne med olje og stek pølsene til de er gyldne.
Server pølser med dampet nykål, mandelpoteter og urtekrem.
Om du vil spare tid og oppvask, trenger du ikke å piske creme fraichen. Bland med persille og sitron for en deilig urterøre.
Damp kålen i 2- 3 minutter. Ha den over på grillen og Snitt pølsene forsiktig på begge sider. Grill pølsene til de er gyldne.
God middag!