Kyllingfilet med stekt squash og paprikasaus
4.21 (321)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Kyllingbryst med skinn
420 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Sitron
½ stk
Squash
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Bulgur
1,5 dl
Vann
2 dl
Salt
Smør
1 ss
Grillet paprika
½ glass
Grillet paprika
½ glass
Vann
2,5 dl
Crème fraîche
½ pakke
Sukker
1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha halvparten av den grillede paprikaen i en kjele. Hell stekesjyen over og kok opp. Kjør paprikaen med stavmikser, bland inn creme fraiche og smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og brun de i en stekepanne (se tips). Kok ut panna med 2,5 dl vann. Dette blir sjy som skal brukes i sausen. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter. Alternativt kan du sette et steketermometer i kyllingen der den er på sitt tykkeste. Stek den i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Kutt squashen i skiver på ca 1 cm og legg skivene på et stekebrett. Finhakk hvitløk. Fordel olje, hvitløk, salt og pepper over squashen og stek den i ovnen i omtrent 8 minutter.
Kok opp en kjele med vann, salt, smør og bulgur (se tips). Kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 5 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la bulguren etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Kutt halvparten av den grillede paprikaen i strimler og vend den inn i bulguren rett før servering.
Hell av oljen fra paprikaen og ha resten av den grillede paprikaen i en kjele. Hell over stekesjyen og kok opp. Kjør paprikaen med stavmikser, bland inn creme fraiche og smak til med sukker.
Tilsett litt friske urter og et fedd hvitløk i stekapanna når du bruner kyllingen, for ekstra god smak. Bulguren kan også trekkes i kraft med urter, hvitløk, grønnsaker og buljong.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og brun de på grillen over direkte varme. Flytt dem over til indirekte varme og la de ligge der til de er ferdige. Lag et lite kutt i brystet. Hvis det kommer blank saft ut, er kjøttet klar til å spises! Pensle squashen med olje og grill den i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
God middag!