Grillet svinenakke med grønnsaker og bearnaise

Grillet svinenakke med grønnsaker og bearnaise

4.07 (197)
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Poteter
    500 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Svinenakke i skiver
    400 g
    Gulrot
    2 stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Isbergsalat
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Salt
    Bearnéssaus
    1 pakke
    Vann
    ½–1 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Potetene kan deles i to og vendes i olje, salt og pepper før de får en omgang på grillen. Begynn med høy varme, og grill potetene deretter over lavere varme til de er gjennomstekt.

    Fyr opp grillen og varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Vask og kutt potetene i båter og ha de over i en ildfast form. Vend potetene i olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
    Skrell gulroten og del den i tynne staver. Del paprika i fire. Pakk gulrøttene i folie med olje og krydder og bak pakkene på grillen til de er ferdige. Det tar omtrent 10 minutter.
    Krydre svinenakkeskivene med salt og pepper og grill dem i omtrent 3–4 minutter på hver side. Pakk kjøttet godt inn i folie og la det hvile på et lunt sted på grillen. Paprikaen skal grilles på høy varme i 1–2 minutter på hver side.
    Bland den grillede paprikaen med finsnittet isbergsalat og dryss over litt olivenolje, salt og pepper før servering. Varm bearnaissausen forsiktig i en liten kjele. Hvis du foretrekker en tynnere bearnaise, ha i en skvett med vann.
    Server grillet svinenakke med ovnsbakte poteter, svinenakke, gulrot og salat med grillet paprika.
    Skrell gulrot og del den i tynne staver, del paprikaen i fire, bland inn med potetene etter omtrent 10 minutter, slik at grønnsakene får omtrent 10-15 minutter med potetene i ovnen. Krydre svinenakkene med salt og pepper og stek med 2 ss solsikke/raps-olje i en medium varm stekepanne omtrent 3-4 minutter på hver side. Pakk deretter kjøttet godt inn i folie og stek i ovnen med potetene i omtrent 15-20 minutter.
    God middag!