Grillet kyllinglår med brokkoli og kålblanding
4.16 (160)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllinglår
520 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gulrot
1 stk
Brokkoli- og kålblanding
250 g
Smør
2 ss
Woksaus med østers og vårløk
1 pakke
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Til denne retten passer det fint å servere rømme eller crème fraîche.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Ha kyllingen med skinnet opp på et stekebrett. Sett brettet i ovnen. Gni kyllingen med salt, pepper og olje. Skrell og del gulroten i staver.
Etter omtrent 15 minutter, ha gulrot, brokkoli og kålblanding på stekebrettet. Ha på olje, smør og woksaus og stek videre til grønnsakene er møre og kyllingen er gyllen. Det tar omtrent 15 minutter. Vend om på grønnsakene underveis.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om før servering.
Server ovnsbakt kylling med poteter, grønnsaker, ris og evt. stekesjy.
God middag!