Grillet kyllinglår med brokkoli og kålblanding

Grillet kyllinglår med brokkoli og kålblanding

4.16 (160)
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Kyllinglår
    520 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Gulrot
    1 stk
    Brokkoli- og kålblanding
    250 g
    Smør
    2 ss
    Woksaus med østers og vårløk
    1 pakke
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Til denne retten passer det fint å servere rømme eller crème fraîche.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Ha kyllingen med skinnet opp på et stekebrett. Sett brettet i ovnen. Gni kyllingen med salt, pepper og olje. Skrell og del gulroten i staver.
    Etter omtrent 15 minutter, ha gulrot, brokkoli og kålblanding på stekebrettet. Ha på olje, smør og woksaus og stek videre til grønnsakene er møre og kyllingen er gyllen. Det tar omtrent 15 minutter. Vend om på grønnsakene underveis.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om før servering.
    Server ovnsbakt kylling med poteter, grønnsaker, ris og evt. stekesjy.
    God middag!