Sommerens fiskesuppe med reker og torsk

Sommerens fiskesuppe med reker og torsk

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Fiskebuljongterning
    • maisenna
    • salt
    • smør
    Sjalottløk
    1 stk
    Fennikel
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Smør
    2 ss
    Fiskebuljongterning
    1 stk
    Crème fraîche
    1 pakke
    Sitron
    ½ stk
    Salt
    Maisenna
    1–2 ss
    Torskefilet
    250 g
    Dill
    ½–1 pakke
    Vårløk
    ½ pakke
    Sitron i båter
    ½ stk
    Grove bagetter
    ½–1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hjemmelaget fiskekraft: Lag kraft av avskjær fra hvit fisk (hode og bein) som er skylt i kaldt vann, 1 purre, 2 gulrøtter, 1 løk, ½ sellerirot, 2 laurbærblad, 1 ts hel pepper, litt salt og vann. Dekk fisk og grønnsaker med vann. Kok opp, skum av, skru ned varmen og la kraften trekke i 30–45 minutter. Sil av kraften. Kast rester av fiskebein og grønnsaker. Fiskekraften kan kokes inn for en kraftigere smak. Hvis du har en hvitvinsskvett, tilsett denne med sjallottløken for å løfte smaken på suppen!

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek bagettene i 9 minutter. Ta ut litt smør til temperering.
    Kutt sjalottløk og fennikel i terninger. Skjær gulrøtter i skiver, vårløk i tynne strimler og finhakk dill. Del sitronen i båter.
    Varm opp en kjele med smør, tilsett sjalottløk og fennikel. La dette steke til det er blankt.
    Hell på buljong rørt ut i vann (se tips). Legg i gulrøtter. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett crème fraîche, og visp inn maisenna blandet ut i litt vann. Kok opp og la det småkoke videre i 5 minutter. Juster eventuelt med mer væske om det trengs.
    Skyll og del fisken i terninger. Hell av rekene i et dørslag og skyll dem i kaldt vann.
    Ha i fisken i suppen og la den trekke i ytterligere 3–4 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med mer væske om det trengs.
    Dryss dill, vårløk og reker over suppen ved servering. Server suppen med sitron i båter, bagetter og temperert smør.
    God middag!