Grillet ytrefilet av svin med nudler og red curry-saus

Grillet ytrefilet av svin med nudler og red curry-saus

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker/honning
    Liste
    Liste
    Bilder
    Risnudler
    ½–1 pakke
    Agurk
    ½–1 stk
    Spisspaprika
    1 stk
    Vårløk
    ½ pakke
    Lime
    1 stk
    Cashewnøtter
    50 g
    Kokosmelk
    1 pakke
    Sukker/honning
    1 ts
    Salt
    Ytrefilet av svin i skiver
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne litt limesaft eller sitronsaft i curry-sausen. Tillater ikke været grilling? Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje. La kjøttet hvile i 5 minutter på en tallerken før servering.

    Fyr opp grillen og kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene. Ta ut kjøttet til temperering.
    Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av nudlene i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. La de renne godt av seg.
    Kutt agurk, paprika og vårløk i strimler. Bland grønnsaker, limesaft og soyasaus i en stor bolle. Vend inn ønsket mengde nudler. Anrett gjerne nudlene på et stort fat. Grovhakk cashewnøtter og strø over.
    I en liten kjele lar du currypasten surre i et lite minutt under omrøring. Tilsett kokosmelk og vann og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med litt sukker eller honning, salt og pepper. Hold sausen varm mens du gjør ferdig kjøttet.
    Tørk av svinekjøttet. Vend kjøttet i currypaste, olje, salt og pepper.
    Grill eller stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og la det hvile i 5 minutter.
    Server grillet ytrefilet av svin med nudler, grønnsaker og rød curry-saus.
    God middag!