Grillet ytrefilet av svin med nudler og red curry-saus
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
Risnudler
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Spisspaprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
1 stk
Cashewnøtter
50 g
Kokosmelk
1 pakke
Sukker/honning
1 ts
Salt
Ytrefilet av svin i skiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt limesaft eller sitronsaft i curry-sausen. Tillater ikke været grilling? Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje. La kjøttet hvile i 5 minutter på en tallerken før servering.
Fyr opp grillen og kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene. Ta ut kjøttet til temperering.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av nudlene i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. La de renne godt av seg.
Kutt agurk, paprika og vårløk i strimler. Bland grønnsaker, limesaft og soyasaus i en stor bolle. Vend inn ønsket mengde nudler. Anrett gjerne nudlene på et stort fat. Grovhakk cashewnøtter og strø over.
I en liten kjele lar du currypasten surre i et lite minutt under omrøring. Tilsett kokosmelk og vann og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med litt sukker eller honning, salt og pepper. Hold sausen varm mens du gjør ferdig kjøttet.
Tørk av svinekjøttet. Vend kjøttet i currypaste, olje, salt og pepper.
Grill eller stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og la det hvile i 5 minutter.
Server grillet ytrefilet av svin med nudler, grønnsaker og rød curry-saus.
God middag!