Biffwok med peppersaus, bimi og jasminris

Biffwok med peppersaus, bimi og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Jasminris
160 g
Flatbiff
300 g
Hoisinsaus
1 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Hvitløk
1–2 fedd
Aromasopp
1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Spisspaprika
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Lime
½–1 stk
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Foretrekker du sterk mat? Tilsett fersk ingefær, chili eller chilisaus for mer futt. Soyasaus passer også godt til denne retten.

Ta ut kjøttet til temperering.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Tørk av kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i en bolle og vend det i hoisinsaus, godt med grovkvernet pepper og finhakket hvitløk. La det marinere til du er ferdig med grønnsakene.
Skjær sopp i fire, rødløk i båter, bimi i to og paprika i strimler.
Løft kjøttet ut av marinaden og ta vare på marinaden som er igjen i bollen.
Stek kjøttet på høy varme i 2–3 omganger i en stekepanne eller wokpanne med olje. Tilsett litt olje mellom hver runde. Legg kjøttet over på en tallerken når det er ferdig stekt. Skyll eller tørk av stekepannen.
Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Start med soppen, og stek til den er lett gyllen, før du tilsetter de andre grønnsakene. Vend inn resten av marinaden, hoisinsaus og litt vann. Tilsett kjøttet til slutt. Press limesaft over retten. Smak til med litt salt og grovkvernet pepper.
Server biffwok med peppersaus, grønnsaker og kokt jasminris.
Middagsrester? Ta vare på restene i matboks. De blir en rask og god lunsj dagen etter!
God middag!