Hjemmelagde fiskepinner med urtecrust og gribiche

Hjemmelagde fiskepinner med urtecrust og gribiche

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Egg
  • extra virgin olivenolje
  • hvetemel
  • kokt egg
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sylteagurk
  • vann
Brosmefilet
400 g
(Fisk)
Salt
ts
Bladpersille
1/2 pakke
Sitronskall
ss
Panko
1 pose
Hvetemel
2-3 ss
(Gluten)
Egg
1 stk
(Egg)
Vann
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Hvite bønner
1/2 boks
Kikerter
1/2 pakke
Rødløk
1/2 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitronsaft
ss
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Salt
ts
Aioli
1 pakke
Kokt egg
1 stk
(Egg)
Kapers
1 ss
Sylteagurk
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tips 1: Du kan også drysse fiskefingrene med persille og sitronskall etter steking fremfor å blande det inn i pankoen. Tips 2: Om du vil, kan du lune bønner og kikerter forsiktig i en kjele før du blander dem sammen med grønnsakene. Da kan de oppleves som litt mørere og ikke så tørre ved servering. Tips 3: Bruk gjerne noen timianblader som er til overs fra de italienske kjøttbollene i gribischesausen, og smak gjerne til med sitron eller lime.

Vask og skrubb sitronen og vask bladpersillen. Riv sitronskall og finhakk persille. Bland det sammen med panko i en dyp tallerken (se tips 1).
Sett egget til gribichesausen over til koking, det skal hardkokes i omtrent 10 minutter. Kjøl ned egget i rennende vann.
Skyll bønner og kikerter i en sil eller et dørslag.
Finhakk rødløk, grovhakk tomat og finstrimle gulrot. Bland det sammen med bønner og kikerter i en bolle. Smak til med sitron, olje, salt og pepper (se tips 2).
Ha hvetemel i en dyp tallerken. Pisk sammen egg og litt vann i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisken med litt papir, del den i fingertykke stykker og krydre den med salt og pepper. Vend fiskestykkene i melet slik at det dekker rundt hele. Rist litt på stykkene til overflødig mel er drysset av
Vend deretter fiskestykkene i egg, før du legger det over i pankoblandingen og sørger for at hele stykket er dekket. Når all fisken er panert, legg den over på en tallerken og sett den i kjøleskapet.
Finhakk egg, kapers og sylteagurk. Bland det sammen med aioli, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og la den bli god og varm.
Stek fiskepinnene på høy temperatur på begge sider til de er gylne og gjennomstekte.
For en mer gyllen og krisp overflate kan du tilsette smør helt mot slutten av steketiden. Blir det trangt i stekepannen, er det bedre å steke i to omganger slik at du ikke tar all varmen fra pannen når du legger i fisken.
God middag!