Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Dijonsennep eller annen sennep
- extra virgin olivenolje
- grillspyd
- honning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Kyllingoverlår uten skinn og ben
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Dijonsennep eller annen sennep
1 ss
Honning
1 ts
Sitron
½ stk
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Grillspyd
Restaurantsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Middagsyoghurt
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Om det er fint vær, kanskje dere kan spise ute? Finn en mugge og fyll den med kaldt vann og gjerne noen sitronskiver.
Sett ovnen på 220 grader varmluft og legg grillspydene i vann i omtrent 5 minutter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 14 minutter under lokk. Sett til siden og la det etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Del kylling, paprika og en halv løk i terninger. Tre kylling og grønnsaker på grillspydene. Bland sammen sennep, honning, sitron og olje.
Krydre kyllingspydene med salt og pepper og ha dem over på et stekebrett med bakepapir. Stek spydene i 10–15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Pensle spydene med marinaden 2–3 ganger løpet av steketiden.
Ha salaten i en bolle, kutt tomater i terninger og løken i tynne skiver. Bland alt sammen. Klem litt sitronsaft og drypp litt olje over salaten.
Server kyllingspyd med ris, salat og yoghurt.
Grill kyllingspydene over direkte varme til de er gjennomstekt. Pensle spydene med marinaden 2–3 ganger i løpet av grilltiden og husk å snu dem underveis.
God middag!