Lammekjøttboller i tikka masala-saus med brokkoli og papadams

Lammekjøttboller i tikka masala-saus med brokkoli og papadams

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Lammekjøttdeig
300 g
Garam masala
1 pakke
Kruspersille
½ pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Brokkoli
½-1 stk
Papadams
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland yoghurt med litt hakket agurk, tomat og rødløk. Smak til med hvitløk, salt og pepper. Juster tykkelsen på sausen med litt vann.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli. 
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skyll og finhakk persille. Bland sammen lammekjøttdeig, garam masala krydder og hakket persille. Form farsen til kjøttboller, og stek dem i en stekepanne med 2–3 ss olje. Bland inn ønsket mengde tikka masala-paste, og ha på fløte. Kok opp, og la kjøttbollene trekke i sausen i 8–10 minutter. Smak til med salt og pepper.  
Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, og hell av vannet.
Stek papadams som anvist på pakken. 
Server indiske lammekjøttboller i tikka masala-saus med brokkoli, basmatiris, papadams og yoghurt naturell. 
God middag!