Ovnsbakt lyr med paprika og aioli

Ovnsbakt lyr med paprika og aioli

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • tørket timian
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hvitløk
1 fedd
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Tørket timian
1–2 ts
Extra virgin olivenolje
2 ss
Løk
½ stk
Lyrfilet
350 g
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du sitronsaft eller en sitron er det nydelig å presse over fisken før du setter den i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Vask og kutt potetene i båter og ha de over i en ildfast form. Krydre med olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis, for jevnere steking.
Finhakk hvitløk. Del paprika og gulrot i terninger og ha grønnsaksterningene over i en egen ildfast form. Krydre med salt og pepper. Bland timian og finhakket hvitløk med olje, og fordel blandingen over grønnsaksterningene. Sett den ildfaste formen ovnen og la stå i 10 minutter. Skjær løk i fine skiver.
Ta fisken ut av pakken, skyll den i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Legg fisken over grønnsaksterningene når de har stekt i ca 10 minutter. (se tips) Fordel løkskivene over fisken og la den stå i ovnen i omtrent 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den med fingeren.
Server ovnsbakt potet, paprika og bakt lyr med aioli og evt. stekesjy fra fisken.
God middag!