Kjøttboller i tomatsaus med fusilli

Kjøttboller i tomatsaus med fusilli

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • hvitløk
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Kjøttdeig av svin og storfe
    300 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Fusilli
    200 g
    Litt salt
    Extra virgin olivenolje
    Gulrot
    2 stk
    Løk
    ½ stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Hakkede tomater
    1 boks
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan gjerne steke kjøttboller i ovnen. Varm da opp ovnen til 210 grader, rull små kjøttboller og stek dem i en ildfast form i omtrent 10–15 minutter.

    Bland sammen kjøttdeigen med salt og pepper. Kna den godt sammen. Rull kjøttdeigen til små kjøttboller og stek dem i en stekepanne til de blir brune. Når kjøttbollene er ferdigstekt, ha de over på en tallerken.
    Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Den skal kokes al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
    Skrell og del gulrot og løk i tynne skiver. Knus hvitløk og ha i samme pannen som du stekte kjøttbollene. Stek løk, hvitløk og gulrot til gulroten har fått farge. Ha i kjøttbollene og hakkede tomater. Kok opp så kjøttbollene blir gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
    Server kjøttboller i tomatsaus med pasta.
    God middag!