Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvitløk
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kjøttdeig av svin og storfe
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fusilli
200 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje
Gulrot
2 stk
Løk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Hakkede tomater
1 boks
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne steke kjøttboller i ovnen. Varm da opp ovnen til 210 grader, rull små kjøttboller og stek dem i en ildfast form i omtrent 10–15 minutter.
Bland sammen kjøttdeigen med salt og pepper. Kna den godt sammen. Rull kjøttdeigen til små kjøttboller og stek dem i en stekepanne til de blir brune. Når kjøttbollene er ferdigstekt, ha de over på en tallerken.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Den skal kokes al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Skrell og del gulrot og løk i tynne skiver. Knus hvitløk og ha i samme pannen som du stekte kjøttbollene. Stek løk, hvitløk og gulrot til gulroten har fått farge. Ha i kjøttbollene og hakkede tomater. Kok opp så kjøttbollene blir gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttboller i tomatsaus med pasta.
God middag!