Roede
Indisk kyllinggryte med grønne erter, fullkornsris, mangochutney og yoghurt
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- sukker
- vann
Fullkornsris
125 g
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne erter
125 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Kyllingfilet i strimler
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Sukker
1 ts
Vann
½ dl
Yoghurt naturell
150 g
Mangochutney
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yoghurten og mangochutneyen kan blandes sammen til en mangoyoghurt. Om du vil ha en mer kremet kyllinggryte, kan du tilsette litt lett crème fraîche, matfløte eller kokosmelk.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske, om det er nødvendig.
Skrell søtpotet og rødløk. Kutt søtpoteten i terninger, og rødløken i skiver. Sett klar kyllingkjøttet.
Varm opp en vid kjele til medium til høy varme, og ha i olje. Ha i grønnsakene, og stek dem i 2–3 minutter, med halve glasset butter chicken-paste. Start med litt av pasten (den er ganske spicy), og smak til med mer til slutt. Hell på hakkede tomater, skyll ut boksen med ½ dl vann, og hell i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i omtrent 10–12 minutter. Vend inn kyllingstrimlene, og la det småkoke i 3 minutter til. Vend til slutt grønne erter inn, de trenger 2 minutter på å bli varme. Smak til med butter chicken-paste, sukker og salt (se tips). Total koketid ender da på omtrent 15 minutter.
Sett fram yoghurt og mangochutney (se tips).
Server indisk kyllinggryte med tomater, grønne erter, søtpotet, fullkornsris, mangochutney og yoghurt.
100 g Indisk gryte: 300 g Mangochutney: 1/2 ts Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. xxx kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!