Fiskeboller i hvit saus med persillebakte grønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
Karri
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karri er et klassisk krydder til denne retten. Smak til den hvite sausen, eller sett karri på bordet til dem som vil ha. Fiskebollene kan også varmes forsiktig i en kjele. Hell fiskeboller og saus i en kjele, og varm forsiktig opp under lokk. Rør innimellom slik at det ikke setter seg fast i bunnen. Bruk gjerne en vid kjele, da er det enklere å gjennomvarme alt.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kok opp en kjele med vann.
Skrell og kutt gulrot og kålrot i staver. Finhakk kruspersille. Ha grønnsakene og persille i en ildfast form sammen med 1 ss smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene i 15–20 minutter, eller til de er møre. Vend om på dem underveis.
Legg posen med fiskeboller i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle, og klipp opp på toppen. Hell fiskebollene forsiktig over i et serveringsfat.
Server fiskeboller i hvit saus med persillebakte grønnsaker. poteter og karri.
God middag!