Røkte koteletter med grillet brokkolini og neper

Røkte koteletter med grillet brokkolini og neper

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Nepe
1 stk
Brokkolini
1 pakke
Sitron
1 stk
Marinert og røkt kotelettkam
350 g
(Selleri)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å korte ned steketiden på potetene, del dem i fire og stek dem på et stekebrett med bakepapir. For mer smak i yoghurten: smak til med hvitløk.

Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. 
Del potetene i to, og hvitløk i fire. Ha poteter og hvitløk i folie, vend inn olje og krydre med salt og pepper. Legg potetene på grillen i 25–30 minutter, til de er møre. 
Skrell og kutt neper i skiver. Del brokkolini i to om de er store. Pensle grønnsakene med olje, og legg dem på indirekte varme på grillen. Del sitron i to, og legg snittflaten ned på grillen. Ha ferdig grillede grønnsaker over på et fat, vend inn 1–2 ss olivenolje, saften fra grillet sitron og smak til med salt (gjerne fingersalt) og nykvernet sort pepper. 
Grill kjøttet på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. Flytt det deretter over til indirekte varme, la det ligge der til det er gjennom stekt. 
Hakk persillen, og rør den inn i yoghurten. Smak til med salt og pepper. 
Server røkte koteletter med neper, brokkolini, småpoteter og yoghurtdressing. 
Ønsker du ikke å grille? Ha neper og brokkolini i en ildfast form, ha på smør, salt og pepper. Bak grønnsakene til de er møre. Stek røkte koteletter i en stekepanne med 1–2 ss olje i omtrent 3–4 minutter på hver side. 
God middag!