Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Røkt kotelettkam
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Nykål
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Smør
2 ss
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Nykålen kan gjerne grilles litt etter damping. Litt god sennep passer godt til denne retten.
Fyr opp grillen eller sett ovnen på 210 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann til gulrot og nykål.
Kok opp rikelig med vann i en kjele. Når det koker, ha i posene med ris og quinoa og la dem koke i 12–13 minutter. Ta posene opp av vannet, klipp opp på toppen og hell ris og quinoa over i et serveringsfat eller tilbake i kjelen tømt for vann.
Pensle kotelettkamskivene med litt olje og legg dem på grillen, eller brun dem i en stekepanne på middels varme. Stek eller grill til kotelettene er gjennomstekte og gylne på begge sider. Det tar omtrent 15 minutter.
Skrell og del gulrot i skiver og nykålen i båter. Damp gulrot i et par minutter. Ha deretter i nykålen og kok videre i et par minutter i lettsaltet vann til den blir mør. Hell av vannet og smelt smør sammen med grønnsakene.
Server røkt kotelettkam i skiver med ris, dampet nykål, gulrot og tzatziki.
God middag!