Ovnsbakt kveite med smørdampede grønnsaker og hummersaus

Ovnsbakt kveite med smørdampede grønnsaker og hummersaus

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
300 g
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Hummersaus
1 pakke
(Skalldyr, Fisk, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med litt smør og sitronsaft før servering for mer smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den sammen med en klatt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og beinet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og beinet fra fisken før servering. 
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt hodekålen i grove biter. Kok opp en kjele med ca. 2 dl vann, en klype salt og 1 ss smør. Damp grønnsakene i kjelen, under lokk, i ca. 5 minutter.
Kok opp hummersausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag!