Kyllinglår med bbqsaus og maiskolber.

Kyllinglår med bbqsaus og maiskolber.

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • extra virgin olivenolje
    • Litt salt
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Litt salt
    Kyllinglår med skinn og ben
    520 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Barbecuesaus
    1 beger
    Maiskolbe
    1 pakke
    Smør
    2 ss
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Balsamicoeddik
    1 ss
    Restaurantsalat
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Etter koking, del gjerne potetene i mindre biter og pakk dem inn i sølvfolie med finhakket hvitløk. Legg foliepakken på grillen over medium varme og la de godgjøre seg mens kyllingen blir ferdig.

    Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter (se tips).
    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha den over på et oljet stekebrett. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader. Når kyllingen er ferdig, ha på BBQ-saus og la kyllingen hvile frem til servering.
    Del maisen i to og ha den i kjelen med lettsaltet vann. La den småkoke i 10 minutter. Sil av vannet og ha på smør.
    Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper. Vend salaten i dressingen.
    Server kylling med poteter, salat og maiskolber.
    Snitt kyllingen i skinnet og grill kyllinglårene på høy varme under lokk i 8–10 minutter på hver side. Grill først den ene siden i 2 minutter, snu og grill den andre siden i 2 minutter, gjenta deretter til lårene er ferdigstekt. Pensle på BBQ-saus og la kyllingen hvile frem til servering.
    God middag!