Pasta al forno med salsicciakrydret kjøttsaus og ostesaus, spinat- og tomatsalat

Pasta al forno med salsicciakrydret kjøttsaus og ostesaus, spinat- og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornspenne
100–200 g
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Gulrøtter
200 g
Basilikum og oregano
1 pose
Salsicciakrydder
½ pakke
Moste tomater
350 ml
Vann
½ dl
Sukker
1 ts
Ostesaus
1 pakke
(Laktose)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Spinat
50 g
Klasetomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland kjøttsausen inn i pastaen, slik at den fordeler seg godt. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten! Balsamicosirup eller eddik passer godt i salaten. Skyll spinaten i iskaldt vann. Da blir den sprø og god!

Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 10 minutter. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt løk og gulrot i små terninger. Gulrøttene kan også rives på et rivjern. Finhakk hvitløk.
Varm en vid kjele til medium/pluss varme, ha i olje og legg i kjøttdeigen. Det er viktig at kjelen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Tilsett grønnsakene, og la de steke med. Tilsett moste tomater (passata), og skyll ut flasken med litt vann som du så tilsetter. Krydre med salt, salsicciakrydder, basilikum og oregano, og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper. 
Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel pastasaus og ostesaus på toppen. Stek formen i omtrent 10 minutter i stekeovnen.
Skyll og tørk spinat. Bland sammen spinat og tomater i en salatskål eller et fat, og vend inn olivenolje, salt og pepper (se tips). 
Server pasta al forno med salsicciakrydret kjøttsaus, ostesaus, spinat- og tomatsalat. Riv over Grana Padano ved servering. 
God middag!